Menu
Mick Anderson

Mick Anderson

Christopher Rast vinder Melges 24 VM

Skærmbillede 2015-07-05 kl. 00.59.34
Christopher og hans besætning har gennem hele VM-ugen været aldeles suveræne. 
 
Schweizeren har sejlet så godt, at han og besætningen kan blive på land søndag. Stadig kamp om sølv og bronze.  
 
SEJLSPORT: Det sker ikke ofte i sejlsport, at den bedste er så meget bedre end de andre, at han og besætningen har vundet allerede inden sidste sejladsdag. Det er ikke desto mindre tilfældet med schweiziske Christopher Rast, som gennem hele VM-ugen har været aldeles suveræn. Hans pointforspring inden søndagens sejladser er så stort, at han vælger at blive på land for at undgå diskvalifikationer, der kan forpurre medaljechancen. 
 
Det sker efter han lørdag igen viste sig som en suveræn verdensmester med placeringer som henholdsvis syv, to og et slog sin samlede sejr fast med syvtommersøm. - Christopher er en fremragende skipper, som formår at få det maksimale ud af alle situationer i en kapsejlads, og vi har en glimrende stemning ombord med ro og ingen panik, fortæller fordækker Pavel Tolonen, der er stand-in for Christopher Rasts kone, der er gravid i 23. uge. 
 
- I dag havde vi et solidt forspring til vores konkurrenter, så det var ikke op til os at tage store chancer. Vi trak derfor ned til steder på startlinien, hvor vi kunne starte i fri luft og koncentrere os om at sejle ud på højresiden af banen i de to første sejladser, hvor der var medstrøm, forklarer en glad verdensmester med en øl i hånden. 
 
- Vi kunne tillade os at vente på at konkurrenterne begyndte at lave fejl, så vi var helt godt tilfreds med at runde første krydsmærke på syvendepladsen lige efter vores værste konkurrent, Andrea Racchelli, siger Rast, som i anden sejlads kunne begynde at mærke guldmedaljen trykke om halsen, da Andrea Racchelli (ITA) på andenpladsen og Bora Gulari (USA) på tredjepladsen startede forfærdeligt og kom i mål som hhv. 70 og 49, mens Rast lavede en andenplads. 
 
I dagens tredje sejlads satte Rast tre fede streger under verdensmester og vandt sejladsen, mens Racchelli lavede en fjerdeplads og Gulari en 14. plads. Den samlede score efter 12 sejladser er sådan, at selvom Rast ikke stiller op til start i de to sidste sejladser, kan han stadig kalde sig verdensmester efter et utrolig flot sejlet stævne. 
 
Peter Warrer vågnede (endelig) op
Dagens danske overraskelse stod Danmarks ældste drengerøv for. Aarhus-sejleren Peter Warrer sejler med en gruppe på fire unge mennesker, hvis alder tilsammen svarer til Peters. Alligevel bjæffede den gamle hund allerede fra morgenstunden efter en halvsløj uge, der slet ikke har levet op til hans eller andres forventninger til sejlerne ombord på 'Salty Dog', som deres båd hedder.
 
Med en anden og en tredjeplads i de to første sejladser, viste de noget af det format, der gave dem en 13. plads til EM sidste år og en flot andenplads blandt amatørerne. 
 
- I starten af stævnet havde vi store problemer i starterne, vi var simpelthen ikke gode nok til at få båden til at accelerere og komme afsted, forklarer Peter Warrer. - Når først vi er kommet ordentligt afsted i starten, har vi ikke nogen problemer med at hænge på rent fartmæssigt. Og vi sejlede da også fra verdensmesteren på læns, og det er da fedt. Forskellen er bare, at han gør det godt hele tiden, griner Warrer, som roser arrangørerne for et perfekt afviklet VM. 
 
- Jeg håber virkelig, der er nogle danske baneledere og arrangørerne, som har skrevet gode noter og set, hvordan tingene skal gøres. Baneleder Hank Stuart laver flot stykke arbejde med at lægge banerne perfekt og minimere ventetiden. Det er master-class, siger Peter Warrer, som har sejlet, siden ruder konge var knægt. Set med danskerbriller var der et andet lyspunkt.
 
Michael Hestbæk havde ikke nogen prangende dag, alligevel rykker han frem på en ottendeplads. I aften skal Warrer, Hestbæk og de 498 andre deltagere ved VM ved en fin gallamiddag på Hindsgavl Slot, og søndag formiddag går starten til de to sidste sejladser ved VM. Mon ikke Christopher Rast og hans fire gaster tager en ekstra omgang omkring baren? 
 
Stilling efter 12 sejladser: 

1. Christopher Rast, SUI, 57 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 110 point
3. Bora Gulari, USA, 138 point
4. Riccardo Simoneschi, ITA, 150 point
5. Carveth Geoff, GBR, 170 point
8. Michael Hestbæk, DEN, 190 point
13. Kim Christensen, DEN, 223 point
19. Kris Houmann, DEN, 283 point
27. Marc Wain Petersen, DEN, 374 point
28. Peter Warrer, DEN, 376 point
29. Jesper Bendix, DEN, 381 point
 
Om Melges 24 VM
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet og Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.
 
Man kan følge med via de sociale medier og stævnets hjemmeside: 
 
Twitter: @matchracingdk
Instagram: matchracingdenmark
Live-streaming fra sejladserne: http://www.sportsxstream.com
Medier kan hente gratis pressefotos via dette link: http://bit.ly/1GFyhq6
Kodeord til download: Press
 
Yderligere informationer: 
Stævneleder: Søren Laugesen - 2443 3545 
Presse: Mick Anderson - 2711 4450

Vejrguderne er gået på sommerferie

Skærmbillede 2015-07-04 kl. 12.45.40
En norsk Melges 24-besætning har fundet en alternativ måde at bruge tiden på vandet, når der ikke er noget vind. Håndstand med split på fordækket er vist ikke set før. 
 
Det lykkedes i dag ikke at gennemføre nogen sejladser ved VM i Melges 24, som bliver sejlet ud for Middalfart. Vejrudsigten var risikabel fra morgenstunden, og den viste sig for en gangs skyld at holde.
 
SEJLSPORT: Mens resten af Danmark kunne slå kors for brystet, vinke farvel til vinteren og kysse sommeren velkommen, korsede de 500 sejlere til Melges 24 VM sig.
 
For selvom verdensmesterskaberne er kommet godt i gang, og der allerede er skrevet ni sejladser på resultatlisten, var det frustrerede sejlere, som kom på havnen igen efter at have ligget ude på vandet i fire timer og blive godt og grundigt bagt i sommersolen. De blev sendt ud på vandet i morges ved 9.30-tiden, og samtlige både måtte have deres påhængsmotorer i gang for at nå ud til sejladsområdet syd for Fænø i tide til den planlagte start klokken 11.
 
Havde der været vind, kunne de sejle for sejl, men desværre for alle sejlerne blev vinden aldrig stabil eller stærk nok i løbet af dagen, og ved 14-tiden besluttede baneleder Hank Stuart at sende feltet ind på havnen igen. Dermed er der ikke sket nogen udvikling i stævnet siden torsdag. 
 
- Det er lidt ærgerligt, at vi ikke får sejlet i dag, for vi mangler fire sejladser, før vi får en fratrækker mere. Og dårlige sejladser har vi nok af, men kunne vi smide vores dårligste sejlads, hvor vi får 86 point, er chancen for at nå vores mål - at slutte i den bedste halvdel - noget større, siger Henrik Biilmann, der er taktiker på den Aarhusianske 'Flex Trim/Vildsund Blue', der sejler med i Corinthian-/amatørklassen. De ligger lige nu nummer 53 - fem placering efter deres mål. Muligheden er stadig til stede. Der skal sejles både lørdag og søndag, inden verdensmesteren er fundet. Lige nu peger vinder-pilen på schweiziske Christopher Rast, som vandt tre ud tre mulige sejladser torsdag.  
 
Bedste danske båd er 'Itsi Bitsi' med Michael Hestbæk ved roret på en syvendeplads.Helt i front er det schweiziske Christopher Rast, som har et komfortabelt forspring til Andrea Racchelli og Bora Gulari. Og det bliver blandt de tre, medaljerne skal fordeles. Vejrudsigten for lørdag er desværre endnu mere dyster, hvis man har sejlerbrillerne på. Omkring 30 grader med et solidt højtryk placeret lige over det sydlige Jylland og ingen vind i udsigt før søndag. Er der ingen vind fra morgenstunden lørdag har arrangørerne af VM varslet, at besætningerne i stedet for at vente og lave ingenting skal spille en beachvolley-turnering på stranden ved marinaen. Om det er de samme besætninger, der kommer øverst på resultatlisten i volley som ude på vandet er tvivlsomt.  
 
Results after 9 races: 
1. Christopher Rast, SUI, 47 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 67 point
3. Bora Gulari, USA, 70 point
4. Riccardo Simoneschi, ITA, 100 point
5. Carveth Geoff, GBR, 104 point
6. Kristoffer Spone, NOR, 126 point
7. Michael Hestbæk, Vallensbæk, DEN, 129 point
16. Kim Christensen, Egå, DEN, 184 point
19. Kris Houmann, Frederikshavn, DEN, 196 point
24. Marc Wain Pedersen, DEN, 219 point
26. Allan Hansen, DEN, 224 point
29. Peter Havn, DEN, 259 point
30. Jesper Bendix, Strib, DEN, 270 point
 
Om Melges 24 VM
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet og Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.
 
Man kan følge med via de social medier og stævnets hjemmeside: 
 
Twitter: @matchracingdk
Instagram: matchracingdenmark
Live-streaming fra sejladserne: http://www.sportsxstream.com
Medier kan hente gratis pressefotos via dette link: http://bit.ly/1GFyhq6
Kodeord til download: Press
 
Yderligere informationer: 
Stævneleder: Søren Laugesen - 2443 3545 
Presse: Mick Anderson - 2711 4450

Hestbæk med i kæmpecrash ved VM

Skærmbillede 2015-07-02 kl. 22.47.30
Christopher Rast og hans besætning var flyvende med tre førstepladser ud af tre mulige. 
 
Da vinden endelig tog til ved Melges 24 VM i Middelfart, var det en schweizer, som stak af med tre sejre på stribe. Hestbæk med i sammenstød, der gennemhullede norsk båd. 
 
SEJLSPORT: De 95 deltagende både og de 500 sejlere ombord kunne i dag glæde sig over de bedste danske sejlforhold i mands minde: 26 grader, sol fra en skyfri himmel og 15 knobs vind. 
 
I toppen af feltet kunne ingen i dag røre schweizeren Christopher Rast, som i dag viste alle godt og grundigt, hvor skabet skal stå. Med tre perfekte starter i den rigtige ende af den 1300 meter lange startlinie brugte han sit enorme fartoverskud til at vinde samtlige tre sejladser i overlegen stil. 
 
- Min besætning har sejlet rigtigt meget sammen i forskellige bådklasser henover forsommeren, så vi har ro ombord, selv når vi er i de pressede situationer. Jeg selv prøver bare på ikke sænke os mere end højst nødvendigt og give de bedst mulige inputs til vores taktiker. Det er vores opskrift på sejrene - og så har vi også været heldige, forklarer en meget glad og overrasket Christopher Rast, som ved siden af Melges 24 også sejler Moth og D35-katamaran på Genéve-søen. 
 
- Sejlområdet er helt fantastisk med relativ stabil vind, men det områderne med strøm, som flytter sig i løbet af dagen, der giver os store taktiske udfordringer. Men det er bare med til at holde spændingen intakt hele vejen til mål, siger Rast og understreger, at de fejrer sejrene i dag, men at i morgen starter de fra nul igen - ligesom alle andre sejlere. 
 
Hul hele vejen gennem skroget
En anden besætning der skal starte helt forfra, når der skal sejles i let luft fredag er den norske båd 'Lunacy', som må konstatere, at deres båd har et 50x50 cm stort hul på bagbord side efter en kollision, der sendte chokbølger ned gennem feltet. Ved det første topmærke i dagens første sejlads blev de påsejlet af deres landsmand Hermann Horn-Johannessen, som lå umiddelbart til læ af danske Michael Hestbæk i en tæt runding, hvor de kom ind med overhøjde fra bagbord side af banen. 
 
- Det er sgu en træls situation for alle. Vi kommer ind til luv for Hermann på bagbord halse helt oppe ved krydsmærket. Jeg prajer for plads til at komme bagom 'Lunacy', der har retten til vejen, men vi får ikke plads til læ, og så vender jeg rundt og rammer ham med vores hæk helt fremme på deres båd og laver en 720-graders strafrunding efter mærket. Men den anden nordmand får altså lavet en T-bone lige midt på deres båd, og vi kan se det store hul i skroget med det samme. Det så meget voldsomt ud, siger Michael Hestbæk om situationen. 
 
- Vi hørte det 70-80 meter derfra og var sikre på, at nordmændende ville synke, for de blev skubbet en halv bådslængde sidelæns, fortæller Rasmus Damsgaard, der sejler på en anden dansk båd, Melges.dk
 
Så galt gik det nu ikke, men 'Lunacy' måtte opgive at gennemføre flere sejladser og i stedet koncentrere sig om at redde deres båd. De får muligvis lov af juryen senere i aften til at sejle videre i en anden, lånt båd, hvis den overholder klassereglerne. 
 
Michael Hestbæk og hans besætning kunne ellers glæde sig over en OK dag på vandet, hvor de laver tre placeringer som nummer 8-23-8. Det er nok til at rykke dem op på en samlet 7. plads i det 95 både store felt som klart bedste danske båd. 
 
Aftagende vind i udsigt
Fredag falder spændingskurven nok en smule, når vinden ifølge vejrudsigten lægger sig en smule, inden den helt taber pusten til weekenden. Det er derfor godt for stævnet, at baneleder Hank Stuart allerede har fået gennemført ni sejladser. For skulle vinden helt udeblive er der sejlet nok sejladser til, at VM'et officielt. Der vil blive forsøgt gennemført sejladser til og med søndag, hvor den nye verdensmester bliver hyldet ved den ceremoni på havnen i Middelfart, hvor Match Racing Danmark som arrangør og mere end 100 frivillige får hele arrangementet til at spille.
 
Stilling efter ni sejladser: 

1. Christopher Rast, SUI, 47 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 67 point
3. Bora Gulari, USA, 70 point
4. Riccardo Simoneschi, ITA, 100 point
5. Carveth Geoff, GBR, 104 point
6. Kristoffer Spone, NOR, 126 point
7. Michael Hestbæk, Vallensbæk, DEN, 129 point
16. Kim Christensen, Egå, DEN, 184 point
19. Kris Houmann, Frederikshavn, DEN, 196 point
24. Marc Wain Pedersen, DEN, 219 point
26. Allan Hansen, DEN, 224 point
29. Peter Havn, DEN, 259 point
30. Jesper Bendix, Strib, DEN, 270 point
 
 
Om Melges 24 VM
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet og Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.
 
Man kan følge med via de sociale medier og stævnets hjemmeside: 
 
Twitter: @matchracingdk
Instagram: matchracingdenmark
Live-streaming af sejladserne: http://www.sportsxstream.com
Medier kan hente gratis pressefotos via dette link: http://bit.ly/1GFyhq6
Kodeord til download: Press
 
Yderligere informationer: 
Stævneleder: Søren Laugesen - 2443 3545 
Presse: Mick Anderson - 2711 4450
 

Små fejl koster danskerne mange placeringer

Skærmbillede 2015-07-01 kl. 21.48.11
Danske Michael Hestbæk og hans besætning jubler efter sejren i dagens første sejlads ved VM i Melges 24, der sejles i Middelfart. Foto: Mick Anderson/SAILINGPIX.DK
 
Sejlsport har aldrig været let, men svære forhold i dagens sejladser ved VM i Melges 24 i Middelfart var nok til at give selv de professionelle grå hår i hovedet.
 
SEJLSPORT: Da vejrudsigten blev tjekket i morges, sagde flere sejlere på: 'Det bliver ren copy/paste fra i går'. Men sådan ville vejrguderne det ikke. 
 
Vinden kom senere end tirsdag, og efter en times udsættelse måtte Melges-sejlerne have påhængsmotorerne frem for at nå ud til sejladsområdet i tide. Ude på banen var vinden sprunget fra en vestlig til en sydlig retning, hvorfra den opførte sig mindre eksemplarisk end i går. 
 
Og vindspringene blev da også den helt store udfordring for de danske både, som leverede svingende resultater - ligesom mange andre i feltet. 
 
- Vi sluttede af med en placering som nummer 59 i går, så vores taktik i dag gik ud på at sejle mere på midten af banen, hvor risikoen for at blive sat helt af er mindre, fortæller Rasmus Melsen, som udover at være gast på den frederikshavnske Melges.dk også er formand for Melges-klassen i Danmark. 
 
- Vores fart og højde i båden er god, men dagen igennem kæmpede vi med at finde den hurtigste vej til mærkerne. Så selvom vi laver placeringer som nummer 29-35-14, er vi egentligt godt tilfredse, for vi har ikke lavet noget rigtigt dårligt endnu, og i så store felter handler det om at holde niveauet i hele serien. Fejl koster, siger Melsen.
 
Lå helt stille efter start
En af dem, der lavede fejl i dag var Michael Hestbæk, som ellers startede dagen med raketfart. I dagens første sejlads lagde han sig i front ved første topmærke og holdt føringen hele vejen til mål. Men i anden sejlads gik det helt galt. - Vores start var helt forfærdelig, og vi endte med at ligge helt stille, mens feltet stak af. Ved det første bundmærke lå vi nummer 91 og fik os sejlet op på en 64'er, siger den tidligere OL- og America's Cup-sejler, Michael Hestbæk fra Vallensbæk. Han og besætningen sluttede dagen af med en 30. plads, og de holder stadig fast i placeringen som bedste dansker ud af de 18 både med DEN i sejlet på en foreløbig 10.plads. Næstbedste danske besætning er Allan Hansen, som har overrasket alt og alle. 
 
Favoritterne trækker fra
I toppen af det 95 både store felt er favoritterne begyndt at stramme nettet, selvom der resterer fire dage af stævnet. Med en stærk serie på 6-5-8 har italienske Andrea Racchelli lagt sig i front med et forspring på fem point til Moth-verdensmesteren fra 2013, Bora Gulari, USA. - Middelfart er et fantastisk sted at sejle med smuk natur og et svært baneområde. Vi har ikke på noget tidspunkt i dag haft en tro på, at vi havde regnet banen ud. Der skete hele tiden noget uforudsigeligt, siger Bora Gulari, som er opkaldt efter en kraftig vind i Slovenien. - Det her er det lækreste VM, jeg har været med til, men også et af de sværeste, for man er nødt at lægge en low-risk strategi for at komme bedst muligt gennem de her letvindsdage, hvor alle kan sejle stærkt. Vi glæder os til, vinden tager til i morgen, og vi kan komme ud at spille med musklerne, griner amerikaneren, som har den erfarne Jonathan McKee med som skipper og OL-windsurferen Solvig Sayre som forreste gast. 
 
Han og de øvrige besætninger får noget at se, når vinden i følge meteorologerne tager til torsdag - op til frisk vind med stød af kulingstyrke. Det får bådene til at plane, og man kan forvente 'champagnesejlads', når det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side - set med sejlerbriller. VM fortsætter frem til søndag, hvor verdensmesteren får overrakt sin guldmedalje på Middelfart Marina. Indtil da kan medier og andre interesserede følge med via live-streaming, stævnets hjemmeside og de sociale medier. Se links nedenfor. 
 

Stilling efter seks sejladser: 
1. Andrea Racchelli, ITA, 35 points
2. Bora Gulari, USA, 40 point
3. Christopher Rast, SUI, 44 point
4. Martin Trcka, CZE, 50 point
5. Riccardo Simoneschi, ITA, 50 point
10. Michael Hestbæk, Vallensbæk, DEN, 90 point
22. Allan Hansen, DEN, 126 point
24. Kris Houmann, Frederikshavn, DEN, 129 point
26. Jesper Bendix, Strib, DEN, 137 point
28. Kim Christensen, Egå, DEN, 139 point
 
Om Melges 24 VM
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet og Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.
 
Du kan følge med via de sociale medier og stævnets hjemmeside: 
 
Twitter: @matchracingdk
Instagram: matchracingdenmark
Medier kan hente gratis pressefotos via dette link: http://bit.ly/1GFyhq6
Kodeord til download: Press
 
Yderligere informationer: 
Stævneleder: Søren Laugesen - 2443 3545 
Presse: Mick Anderson - 2711 4450
Subscribe to this RSS feed