Menu
Marie Louise Pedersen

Marie Louise Pedersen

Christopher Rast får guldet med til Schweiz

Skærmbillede 2015-07-05 kl. 18.48.53
Christopher Rast vinder guld foran Andrea Racchelli (ITA) og Bora Gulari (USA). 
 
Der var stående applaus til den suveræne Rast, da han blev udråbt som ny verdensmester. Ingen kan huske en mere suveræn sejr. Danskerne er skuffede over egen indsats.  
 
SEJLSPORT: Det er ikke ofte, at konkurrenterne til VM-guldet bøjer sig i støvet for den nye verdensmester. Ikke desto mindre skete det i overført betydning på Middelfart Marina søndag eftermiddag. 
 
Da den schweiziske komet, Christopher Rast, fik overrakt en vandrepokalen - en mini-model af en Melges 24 med navnene på de tidligere 20 verdensmestre - skete det til stående bifald og positive tiråd fra de 495 andre sejlere, som den sidste uge har kæmpet om VM-guldet på vandet syd for Fænø. 
 
For Rasts sejlads har været helt usædvanlig. Ingen på havnen kunne resultaterne fra de foregående 20 verdensmesterskaber i Melges 24-klassen i hovedet, men alle var enige om, at Rasts sejr må være den mest suveræne nogensinde. 
 
- Mine gaster ombord gør det let for mig som skipper. De har været gode til at lægge en taktik, som har været nem for mig at følge. Vi har startet lidt konservativt og satset 100 procent på at sejle i fri vind efter vores game-plan, siger Christopher Rast om sejren. Han har fire gaster med ombord, som han har sejlet med i flere år. På nær én, Pavel Tolonen, som har overtaget den forreste plads i båden, for Rasts kone, der normalt sejler med, er gravid i 23. uge.
 
- Der er vist ikke andre gaster i feltet, som kan sige, at de har vundet VM-guld i deres første Melges-stævne, griner Tolonen, mens han tørrer champagne væk fra ansigtet.Champagnen er ham og de andre på båden vel ondt. Et forspring på 53 point ned til Andrea Racchelli på andenpladsen og 81 til den tidligere verdensmester Bora Gulari på tredjepladsen viser med al tydelighed, at holdet formåede at sejle en serie uden nogen graverende fejl. 
 
Jeg gjorde det svært for os
Én, der lavede et par store fejl, er OL- og America's Cup-sejler Michael Hestbæk, som blev bedste dansker. 
 
- Her bagefter må jeg sige, at vi er godt tilfredse med ottendepladsen. Jeg valgte en ret agressiv starttaktik helt ude ved enden af linien, og det kostede os mange placeringer, fordi jeg ikke fik os afsted i fri luft. Der skulle vi nok have kigget mere på Rast, der startede mere forsigtigt - til gengæld kom han afsted med sømmet i bund. Og det gjorde vi ikke, siger Michael Hestbæk.
 
Der kommer ikke mere Melges-sejlads på hans kalender resten af sæsonen. Nye, spændende projekter venter ved siden af arbejdet som coach for Extreme 40-holdet SAP. 
 
Eminent stævne
En rutineret ræv i feltet er aarhusianske Kim Christensen, som fik bronze ved VM i San Fransisco for to år siden. I Middelfart kom der dog aldrig rigtigt gang i skuden, og han slutter på en 13. plads. 
 
- De første to dage får jeg kludret os ind i nogle tåbelige situationer, der koster os strafrunder og tilbagekaldelser på grund af tyvstart. Rent fartmæssigt bliver vi i løbet af stævnet bedre til at sætte båden op i den lette luft, så vi kan være med helt fremme. Men så hjælper det jo ikke, at jeg får en hjerneblødning, når vi ligger på femtepladsen, og rammer topmærket, opsummerer Kim Christensen sin og holdets performance. 
 
- Vores målsætning var en top-10, og det havde nok været mere muligt, hvis der havde været mere vind, så vi er da lidt skuffede. Til gengæld er vi glade for at have været med i så vellykket et stævne. Dommeren har været eminent til at udnytte tiden på vandet, og man skulle ikke bruge for lang tid på at tygge madpakken i sig, før vi skulle i gang med en ny sejlads. Og sejladsområdet er rost af mange sejlere, fordi det er så frit og svært med strømmen. Alt i alt - et eminent stævne, siger Kim Christensen. 
 
Nyt VM om to dage
VM for Melges 24 slutter altså med en schweizisk vinder, og de mere end 100 frivillige er allerede i fuld gang med at rydde op og gøre havnen klar til næste stævne. For ikke nok med at arrangørerne i Match Racing Denmark har lavet en kraftanstrengelse af dimensioner for at få stort et stævne på benene, så afholder samme folk endnu et VM i næste uge.
 
Tirsdag aften kan stævnearrangør Søren Laugesen og hans hjælpere byde 16 kvindehold velkommen til Middelfart og erklære VM i matchrace for åbent. Fra onsdag morgen frem til søndag eftermiddag skal der sejles om VM, der kommer til at foregå lige ud for molen på Middelfart Marina. Det er muligt for alle med hang til sejlbåde at komme ned på havnen og følge med i tæt duelsejlads båd-mod-båd på nærmeste hold. Banen ligger 50 meter fra stenmolen, sejladserne bliver kommenteret live, og man er så tæt på sejladserne, at man kan høre sejlerne trimme sejlene og tale med hinanden. Læs mere om det kommende match-race stævne her.  
 
Melges 24 - samlet resultat efter 12 sejladser: 

1. Christopher Rast, SUI, 57 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 110 point
3. Bora Gulari, USA, 138 point
4. Riccardo Simoneschi, ITA, 150 point
5. Carveth Geoff, GBR, 170 point
8. Michael Hestbæk, DEN, 190 point
13. Kim Christensen, DEN, 223 point
19. Kris Houmann, DEN, 283 point
27. Marc Wain Petersen, DEN, 374 point
28. Peter Warrer, DEN, 376 point
29. Jesper Bendix, DEN, 381 point
 
Om Melges 24 VM
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet og Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.
 
Man kan følge med via de sociale medier og stævnets hjemmeside: 
 
Twitter: @matchracingdk
Instagram: matchracingdenmark
Live-streaming fra sejladserne: http://www.sportsxstream.com
Medier kan hente gratis pressefotos via dette link: http://bit.ly/1GFyhq6
Kodeord til download: Press
 
Yderligere informationer: 
Stævneleder: Søren Laugesen - 2443 3545 
Presse: Mick Anderson - 2711 4450

Top 10 results - day 5, race 12

Below, the Melges 24 World Championship 2015 race 12 top 10 results

 1.        33/SUI684 EFG – Chris Rast
 2.        7/EST791 ZUXU – Peter Saraskin
 3.        51/GER690 Plato – Markus Scheel
 4.        13/ITA735 Altea – Andrea Racchelli
 5.        75/SWE508 Sitting Duck – Carl Akerson
 6.        12/ITA636 Marrakech Express – Matteo Ivaldi
 7.        25/NED827 Kesbeke/SIKA/Gill – Ronald Veraar
 8.        86/NOR592 Afternoon Delight – Petter Gautneb
 9.        95/DEN782 Soffe – Kim Christensen
 10.    91/DEN701 Itsi-Bitsi – Michael Hestbaek

Day 3 - first results

The first results for today's first race, day 3 race 7, are now available.

Melges 24 Worlds 2015: Day 3 Race 7 – Results - top 10:

 1.        33 SUI684 EFG - Chris Rast
 2.        27 USA820 Air Force One - Bora Gulari
 3.        69 NOR751 Storm Capital Sail Racing – Oyvind Jahre
 4.        26 UKR819 Marusia – Oleg Dyvinets
 5.        5 AUT681 Four and a half men – Franz Urlesberger
 6.        13 ITA735 Altea – Andrea Racchelli
 7.        15 NOR400 Baghdad 2 – Kristoffer Spone
 8.        91 DEN701 Itsi-Bitsi Michael Hestbaek
 9.        75 SWE508 Sitting Duck – Carl Akerson
 10.      70 Blow Henry Lloyd – Peder Nergaard

SEE THE MOST RECENT UPDATED RESULT LIST HERE

Subscribe to this RSS feed