Menu

Vejrguderne er gået på sommerferie

Skærmbillede 2015-07-04 kl. 12.45.40
En norsk Melges 24-besætning har fundet en alternativ måde at bruge tiden på vandet, når der ikke er noget vind. Håndstand med split på fordækket er vist ikke set før. 
 
Det lykkedes i dag ikke at gennemføre nogen sejladser ved VM i Melges 24, som bliver sejlet ud for Middalfart. Vejrudsigten var risikabel fra morgenstunden, og den viste sig for en gangs skyld at holde.
 
SEJLSPORT: Mens resten af Danmark kunne slå kors for brystet, vinke farvel til vinteren og kysse sommeren velkommen, korsede de 500 sejlere til Melges 24 VM sig.
 
For selvom verdensmesterskaberne er kommet godt i gang, og der allerede er skrevet ni sejladser på resultatlisten, var det frustrerede sejlere, som kom på havnen igen efter at have ligget ude på vandet i fire timer og blive godt og grundigt bagt i sommersolen. De blev sendt ud på vandet i morges ved 9.30-tiden, og samtlige både måtte have deres påhængsmotorer i gang for at nå ud til sejladsområdet syd for Fænø i tide til den planlagte start klokken 11.
 
Havde der været vind, kunne de sejle for sejl, men desværre for alle sejlerne blev vinden aldrig stabil eller stærk nok i løbet af dagen, og ved 14-tiden besluttede baneleder Hank Stuart at sende feltet ind på havnen igen. Dermed er der ikke sket nogen udvikling i stævnet siden torsdag. 
 
- Det er lidt ærgerligt, at vi ikke får sejlet i dag, for vi mangler fire sejladser, før vi får en fratrækker mere. Og dårlige sejladser har vi nok af, men kunne vi smide vores dårligste sejlads, hvor vi får 86 point, er chancen for at nå vores mål - at slutte i den bedste halvdel - noget større, siger Henrik Biilmann, der er taktiker på den Aarhusianske 'Flex Trim/Vildsund Blue', der sejler med i Corinthian-/amatørklassen. De ligger lige nu nummer 53 - fem placering efter deres mål. Muligheden er stadig til stede. Der skal sejles både lørdag og søndag, inden verdensmesteren er fundet. Lige nu peger vinder-pilen på schweiziske Christopher Rast, som vandt tre ud tre mulige sejladser torsdag.  
 
Bedste danske båd er 'Itsi Bitsi' med Michael Hestbæk ved roret på en syvendeplads.Helt i front er det schweiziske Christopher Rast, som har et komfortabelt forspring til Andrea Racchelli og Bora Gulari. Og det bliver blandt de tre, medaljerne skal fordeles. Vejrudsigten for lørdag er desværre endnu mere dyster, hvis man har sejlerbrillerne på. Omkring 30 grader med et solidt højtryk placeret lige over det sydlige Jylland og ingen vind i udsigt før søndag. Er der ingen vind fra morgenstunden lørdag har arrangørerne af VM varslet, at besætningerne i stedet for at vente og lave ingenting skal spille en beachvolley-turnering på stranden ved marinaen. Om det er de samme besætninger, der kommer øverst på resultatlisten i volley som ude på vandet er tvivlsomt.  
 
Results after 9 races: 
1. Christopher Rast, SUI, 47 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 67 point
3. Bora Gulari, USA, 70 point
4. Riccardo Simoneschi, ITA, 100 point
5. Carveth Geoff, GBR, 104 point
6. Kristoffer Spone, NOR, 126 point
7. Michael Hestbæk, Vallensbæk, DEN, 129 point
16. Kim Christensen, Egå, DEN, 184 point
19. Kris Houmann, Frederikshavn, DEN, 196 point
24. Marc Wain Pedersen, DEN, 219 point
26. Allan Hansen, DEN, 224 point
29. Peter Havn, DEN, 259 point
30. Jesper Bendix, Strib, DEN, 270 point
 
Om Melges 24 VM
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet og Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.
 
Man kan følge med via de social medier og stævnets hjemmeside: 
 
Twitter: @matchracingdk
Instagram: matchracingdenmark
Live-streaming fra sejladserne: http://www.sportsxstream.com
Medier kan hente gratis pressefotos via dette link: http://bit.ly/1GFyhq6
Kodeord til download: Press
 
Yderligere informationer: 
Stævneleder: Søren Laugesen - 2443 3545 
Presse: Mick Anderson - 2711 4450

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top